14 februari 2024

Raadsvergadering 8 februari 2024

De raadsvergadering van 8 februari 2024 werd zo rond 23.00 uur gesloten. Sommige fracties hebben nog niet altijd de hoofdlijn te pakken en dan loopt het weleens wat uit. Inhoudelijk debat is juist goed, maar een raadsvergadering is niet om elkaar maar bezig te houden. Er dienen besluiten genomen te worden!
Aan de orde kwam de vestiging van voorkeursrechten op diverse plaatsen in de gemeente Veere. Dat heeft best wel wat teweeg gebracht, en begrijpelijk. Je zult op zekere dag een schrijven ontvangen waarin meegedeeld wordt dat je als eigenaar niet meer vrij bent om je grond te verkopen. Als je dat zou willen doen moet het eerst aan de gemeente aangeboden worden. Dat heeft impact en daarom is een goede communicatie vanuit de gemeente heel belangrijk. De ambitie is om de komende jaren 852 huizen te bouwen, en ja, daar moet dan grond voor zijn…
Ook het omgevingsprogramma economie deed nog wat stof opwaaien. Onze wethouder had duidelijk en uitgebreid de zaken toegelicht in de commissievergadering. Dat was verhelderend en het stemde ons als SGP gerust. Het is een visie en nu snel naar het uitvoeringsprogramma. Niet blijven hangen en door.
Verder waren aan het begin van de vergadering nog diverse insprekers. Altijd waardevol om op deze manier de stem van de inwoners te horen. Op naar de extra raadsvergadering van 28 februari 2024 over de opvang van vluchtelingen in Serooskerke!

Jaap Melse, fractievoorzitter SGP Veer